Random blogs

24-06-2015

Het binnen naar buiten syndroom!

25-02-2012

EGTF Course Spanje


Blog

11 september 2013 

Wat neem je mee naar de eerste tee?

1e les van G. 3 ballen 75 meter geslagen

Wat neem je mee naar de eerste tee? ...Tja, een pitchvork en marker? En wat nog meer? Denk aan al die verwachtingen, overtuigingen en de dingen waar je op hoopt dat ze op de eerste tee ook in the bag zitten. Het bijzondere van ons brein is dat het alles in het werk lijkt te stellen om bevestiging te geven aan waar wij van overtuigd zijn. Ik heb een speler in coaching die ervan overtuigd is, dat zij niet goed is in balspelen. De foto hiernaast is van haar 1e les met mij. Zij sloeg in de fairway drie ballen ongeveer 75 meter, die dicht bij elkaar eindigden. Toch blijft haar overtuiging vastzitten en doet zij het bewijs van de foto af als gelukstreffers. Alsof zij zelf er geen deel aan had.

De staat van ons golfspel is afhankelijk van de overtuigingen die wij hebben. Veel overtuigingen zullen steun geven en een speler faciliteren in zijn kracht te spelen. Tegelijkertijd zullen bepaalde overtuigingen de speler in de weg zitten. ( na een eerste teeshot roepen, "het wordt niets vandaag")

Ik hoor pro's vaak tegen een speler zeggen, " vertrouw je swing! "of " je moet er in geloven! ". Dat is juist! Om dat te kunnen moeten wij meer weten van de structuur van overtuigingen, hoe ze voor of tegen ons werken en hoe wij overtuigingen kunnen bewerken wanneer dat nodig is om ons doel te bereiken. Anders is het advies van de pro precies dat: een advies. Meer hierover in mijn volgende blog.