Random blogs

27-03-2015

Mind Factor Morning 7 april op de Hoge Dijk

10-10-2016

The team around the game you play

02-03-2014

Squash!


Blog

18 september 2013 

Om te groeien moeten wij falen!

Wat wij denken:Dat worden wij!

Dit is een vervolg blog op " wat neem je mee naar de eerste tee " en " Hoe ontstaan overtuigingen ".

Een gymleraar zegt tegen een kind dat het niet echt sportief is of zoals mijn voorbeeld, tegen een meisje op school dat ze niet goed in balsporten is. Zo'n opmerking, gevoed door de met onzekerheid geladen ervaring kan uitgroeien tot een stellige overtuiging.je kunt oud worden in de valse veronderstelling dat je ergens niet goed in bent en het ook nooit leren zal. Zelfs als hun daden het tegendeel bewijzen.

Een overtuiging kan alleen bestaan wanneer bewijs gevonden wordt van "het gelijk". " Zie je wel" zegt mijn speler haast triomfantelijk na een mislukte slag, "ik kan het echt niet!" Dat zij net daarvoor een paar prima slagen maakte telt niet meer. Dat wordt als gewoon en vanzelfsprekend ervaren.

Dat, waar wij veel emotie aan toekennen, blijft veel langer tussen de oren hangen, dus als je meer emotie toekent aan wat mis gaat zijn de kansen dat je beter gaat spelen minder. Niet dat alleen maar positiefdenken betekent dat je vanzelf beter speelt. Je moet er ook wat voor doen! Een positieve denkraam maakt het wel makkelijker.

Wist u dat Michael Jorden uit zijn college basketball team werd gezet? Hij werd niet goed genoeg gevonden!

Dat Henry Ford 5 keer falliet ging!

Dat Decca Recording Company The Beatles afwees met de mededeling dat zij niets te zoeken hadden met hun muziek in Showbizz!

Om te groeien moeten wij falen: Tomas Edison was volgens zijn leraren " te dom om iets te leren ", werd ontslagen van zijn eerste twee banen wegens "onproductiviteit " en faalde 1000 keer voor het hem lukte de lamp te maken. Hij zei erover,"ik faalde geen 1000 keer, het was een proces van 1000 stappen".